Horváth Natália üzente 13 éve

Èn még annyira nem vagánykodom, hogy ki merjem próbálni...múltkor is elfogyott a madzag...új tekercset kellett kezdeni...nem volt 1szerü, jól alá kellett ragasztanom a 2oldalúval..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Valószínű, hogy sima zsinór a színes is, csak egy-két csíkban húzta csak. Eleinte ezt a kérdést én is feltettem, de senkinél nem kaptam rá választ. Meg lehet ilyen zsinórokat is kapni a rövidáruban, ilyen tarkákat, amiket jól lehet ehhez használni.

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Mik azok a színes csíkok benne? Más színü zsinór?
Egyébként nekem tekerés szempontjából a sima madzag jött be...gyors, 1szerü...de valahogy az a horgolócérna meg mutatósabb!!!Csak nagyon lassú...

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Nem is lehet betelni velük, és megfertözött engem is rendesen!!! Már különbözö variációkon gondolkodok....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát, én ezekkel sosem tudok betelni. Időnként visszanézek rájuk, meg meglátogatom a hölgy honlapját... És újabb ihletet kapok:)

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Na lányok, körbetekertem az üvegemet....kidobott a víz, és még a kutya füle is ragasztós volt....nem mondom, hogy profi munka, de talán elsöre nem olyan rossz...majd a sokadik már szebb lesz...holnap jön rá a szalvéta, aztán megmutathatom nektek, mit alkottam...de ne törjetek le nagyon, ha nem olyan szép...inkább adjatok tanácsokat...

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Nekiláttam az elsö üvegem tekercselésének....és nagyon gyorsan rájöttem, miért jó a kétoldalú ragasztó...kb. a feléig eljutottam, és le kellett mosnom a gumikesztyümet, mert összeragadt! De nem adom fel, csütörtökön lesz idöm újra, folytatom, aztán addig még megálmodom, hogyan tovább...

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Köszönöm a tippeket, aranyos vagy! Remélem, jövö hétre kikeveredek a takonykórból-1 hete vagyok dög-aztán megpróbálkozom az üvegekkel.
Barinömnek már szóltam, hogy be kéne vásárolnia nekem, annyit mondott, kéri a listát, és el lesz intézve, ha a föld alól is, de elöteremti...most még ezeket az általad nevezett madzagokat hozzáírom a listához, aztán mehet beszerzö körútra...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát igen, én is újra és újra csak gyönyörködök bennük:)

Válasz

Szücs-Filotás Kata üzente 13 éve

Ezektől a pálinkás üvegektől leesett az állam :) Szépek lettek :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mivel valóban nincs időm, most is csak fél órám van maximum, hogy átfussak itt mindent - ezért nem tudom felrakni a technikáját egyenlőre. Én mindig kétoldalú ragasztót használok, és körben egy-egy csíkot húzok az üveg tetejétől az aljáig, és erre tekerem a madzagot. Van, aki esküszik a rendes ragasztókra - tapéta, decoupage, nekem stabilabb a kétoldalú, mert ahhoz egyből tapad a madzag, a többi nem ragad, csak idővel szárad. A madzag nálunk az, amit én használok alapszínnek, felvető fonalként ismert a mi rövidáru boltunkban. Nem fehér, hanem inkább olyan koszos-fehér-bézses árnyalatú. A többi az esetemben kenderzsineg. Én azt is a rövidáruban veszem. Az a lényeg, hogy bármi lehet szerintem, ami nem foszlik, nyúlik, szakad, stb. Sajnos, náluk nem túl változatosak a színek, ahogy elnéztem, neten ebből is többfélét tudnék vásárolni. Ennyi így elöljáróban. A rizspapírt meg szerintem rendeltesd meg neten valamelyik magyar ismerősöddel, akitl el tudod vinni. Nálunk sem lehet, a városban olyant kapni, amilyent én szeretnék.

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Kedves Ildikó! Ma sem találtam rizspapírt...ez a bolt volt az utolsó reményem....aztán kiderült, hogy van még 1 hely, ahol megnézhetem!!! Na majd ha megint kiadja az idöm....
Ma vettem marabu-s akrilfestéket, remélem, ezzel több szerencsém lesz, mint a másikkal volt!!! Ès ráakadtam 2 tekercs gyönyörü sizálmadzagra...persze, hogy nem hagytam ott öket!!! Egyébként ti milyen madzagot használtok? Ès áruld el légyszi, milyen ragacsot kell beszereznem ehhez a technikához?
Köszönettel! Üdv:Nati

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én már azóta csináltam ezzel a módszerrel. És bevallom, megkerestem neten a hölgyet és kértem tőle tanácsokat. Gyönyörűségeseket alkot. Ezek is, és a rizspapiros üvegjei is.

Válasz

Gál Gabriella üzente 13 éve

Húú, Ezek csodálatosak!!!! Nem tudok szóhoz jutni annyira szépek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én sem bírok napirendre térni azóta sem. Már tervben vannak az üveg-készítések. Én természetesen nem fogom nagyüzemben csinálni, de hogy ajándékba a fiúknak a családban jó lesz, az biztos. Elméletben nagyon szépek lesznek, most már csak a gyakorlatban kell összejönnie:)

Válasz

Horváth Natália üzente 14 éve

Kedves Szakács Józsefné!

Megnéztem az oldalt, csak ámulok és bámulok!Ez müvészet!!!Csodálatosak!!!
Kérdezni szeretnék...mi az a fehér a minták alatt? Valami papír?
Èn festékkel alapozok, de ez sokkal szebb, mint a festék!!!Ès milyen ragasztóval vannak csinálva?
A zsinórosakba meg egyenesen beleszerettem!!!
Minden elismerésem!!!

Válasz

Sas Monika üzente 14 éve

Sziasztok!
Pont ilyen palinkas uvegeket keresek nagy tetelben megvasarlasra!
Ha valaki tud nekem segiteni hol vasarolhatom meg,kerem irjon!Koszi! :0)
sas_monika@yahoo.com

Válasz

Szakács Józsefné üzente 14 éve

Szia Katalin! Nem festve vannak, hanem pamut zsinorral betekerve.

Válasz

Szakács Józsefné üzente 14 éve

Szervusz Veronika! Bocsánat a kései válaszért, de nem voltam gépközelben.
Az üvegek pamutzsinórral vannak betekerve, és arra a minta nyomtatva, vagy szalvéta dekopázsolva. Ha még nem készítettél ilyet, akkor nem olyan egyszerű, látatlanban elkészíteni. De ha valóban ilyet szeretnél, én eladásra is készítek,, postázok.
az üveg mintával 2000.- Ft, ha versike, köszöntő is kell rá, az + 300 ft. Ha fénykép, akkor az + 200. Vagyis, egy szép alkalmi üveg, 2500.- Ft De van hozzá, többféle fa dobozom, ha érdekel, írj, vagy nézd meg a honlapomon.
www.marika-kreativ.eoldal.hu

Válasz

Dienes Katalin üzente 14 éve

Szia Marika, ezek a pálinkás üvegek mivel vannak lefestve, vagy azt is ragasztottad, azt a drappos alapot?

Válasz

Márkuszné dr. Lövei Veronika üzente 14 éve

Szia!

Nagyon szépek és ötletesek ezek a pálinkás üvegek!!!
Gratulálok hozzá!!!
Segítenél esetleg hogyan is készültek???
A párom nagypapája 90 éves lesz, és szeretném vmi. ilyesmivel meglepni.
Előre is köszönöm a segítségedet!!!
Vera

Válasz